Jobba hos oss

Vi söker fler fotografer!

Perfekt kombination för dig som jobbar som frilansfotograf, porträttfotograf eller kanske jobbat med skolfoto. Varje år söker vi på StudioExpress AB tillsammans med vårt moderbolag ExpressBild AB fler fotografer runt om i landet till alla våra fotokoncept: Expressbild för Sport- & skolfoto och StudioExpress för barn- & djurfotoevent. Det går att kombinera ditt egna fotande med StudioExpress och ExpressBild eller andra fotoföretag. En fotograf som jobbar för vår koncern har fotouppdrag stora delar av året. Heltid två månader under skolfotosäsongen aug-okt och resten av året deltid.
Mer info om Expressbild finner du på expressbild.se. Vill du jobba som barnfotograf för Studioexpress? Läs nedan och sänd in din ansökan!

Om dig
Vi vill att du som söker har mycket goda fotokunskaper och har foto som ett av dina största intressen. Du älskar barn och/eller djur och kanske arbetar du redan som fotograf eller har som målsättning att göra det. Tidigare arbete med fotografering i fotoateljé eller på skolor och idrottsföreningar etc är mycket meriterande men är inte ett krav. Jobbar du redan som t ex skolfotograf och frilansfotograf går det utmärkt att kombinera med arbete hos oss. Utöver detta vill vi att du som söker är ansvarstagande och ordningsam. Det är också viktigt att du har en stor social kompetens och är serviceminded. Du blir vår ambassadör på fältet och eftersom fotograferingarna sker i offentlig miljö lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och utstrålning.

Då vi arbetar i ett högt tempo är det också viktigt att du är stresstålig och välorganiserad. Då merparten av ditt arbete sker med hjälp av datorn är en mycket god datorvana ett krav. Ett önskemål (ej krav) är att du har tillgång till en egen professionell systemkamera med lämpligt objektiv. Det du saknar i utrustning lånar vi ut. Du har B-körkort och tillgång till bil att kunna bruka i tjänsten mot milersättning. I de fall du övernattar på annan ort erhålls lagstadgat traktamente. Du hanterar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som barn-/djurfotograf består i att under perioden februari till maj samt oktober-december åka ut till inbokade varuhus och köpcentrum och fotografera porträtt på barn och bebisar samt i djurbutiker fotografera husdjur. Arbetstiden är dagtid under veckoslut, helger och skollov. Arbetsplatsen är hela din närregion med omnejd. Innan du tillträder din tjänst som fotograf på StudioExpress får du genomgå en internutbildning. Arbetet innebär en hel del resor. Det kan även möjlighet till förlängning av tjänsten över höstens skolfotograferingar under perioden mitten av augusti till slutet av oktober där arbetsuppgifterna består av att åka ut till inbokade skolor och fotografera elevporträttbilder och klassbilder, förutsatt att du inte redan är upptagen hos andra skolfotoföretag.
Många av våra fotografer utför fotouppdrag för både Studio Express och Expressbild (Sportfoto mars-juni + sept-november, kvällar vardagar eller dagtid helger. Skolfoto dagtid aug-oktober).

Om oss
Studio Express AB är dotterbolag till Express-Bild AB som är ett nordiskt skol- och idrottsfotoföretag med över 35 års erfarenhet av volymfotobranschen. Dotterbolaget Studio Express är marknadsledande inom företagsfoto, eventfoto samt barn- och djurfotografering i butiker, varuhus och köpcentrum.
Din arbetsplats kommer att vara olika butiker och företag i din hemregion med omnejd. Som medarbetare hos oss kommer du att vara med om en spännande resa och du blir en viktig länk i vår kedja. Vi ser personalen som vår viktigaste resurs och är måna om att våra medarbetare skall trivas hos oss. Vi är övertygade om att när våra medarbetare trivs blir vi mer lyckosamma som företag.

Är du den vi söker? Välkommen in med din ansökan här! 

Kontaktpersoner
Patrik Nilsson
Operativ chef för Studioexpress
Fotochef i Expressbildskoncernen
patrik.nilsson@studioexpress.se
0722-101 202

Per Bodlund
HR-Chef, Expressbildskoncernen
per.bodlund@expressbild.se
021-141 520

Bild på fotograf
Perfekt kombination för dig som jobbar som frilansfotograf och kanske jobbar åt något skolfotoföretag eller liknande.