Jobba hos oss

Vi söker fler fotografer!

Perfekt kombination för dig som jobbar som frilansfotograf, porträttfotograf eller kanske jobbat med skolfoto.
Just nu söker vi på StudioExpress AB tillsammans med vårt moderbolag ExpressBild i Västerås AB fler fotografer till alla våra koncept: Sportfoto, skolfoto samt barn- & djurfotoevent. Se mer under Jobba hos oss på expressbild.se Läs även nedan hur du kan kombinera mellan ditt egna fotande, StudioExpress och ExpressBild eller andra fotoföretag. En fotograf som jobbar för vår koncern har fotouppdrag stora delar av året. Heltid två månader under skolfotosäsongen aug-okt och resten av året deltid.

Om dig
Vi vill att du som söker har mycket goda fotokunskaper och har foto som ett av dina största intressen. Du älskar barn och/eller djur och kanske arbetar du redan som fotograf eller har som målsättning att göra det. Tidigare arbete med fotografering i t ex studio/ateljé eller på skolor/idrottsföreningar (med eller utan eget företag) är mycket meriterande men är inte ett krav. Jobbar du redan som t ex skolfotograf och frilansfotograf går det utmärkt att kombinera med arbete hos oss. Utöver detta vill vi att du som söker är ansvarstagande och ordningsam. Det är också viktigt att du har en stor social kompetens och är serviceminded. Du blir vår ambassadör på fältet varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och utstrålning.

Då vi ibland arbetar i ett högt tempo är det också viktigt att du är stresstålig och välorganiserad. Då merparten av ditt arbete sker med hjälp av datorn är en mycket god datorvana ett krav. Ett önskemål är att du minst har tillgång till en egen professionell systemkamera med lämpligt objektiv samt blixt. Du har B-körkort och tillgång till bil att kunna bruka i tjänsten mot milersättning. I de fall du övernattar på annan ort erhålls lagstadgat traktamente. Du hanterar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att under perioden februari till maj samt oktober-december åka ut till inbokade varuhus och köpcentrum och fotografera porträtt på barn och bebisar samt i djurbutiker fotografera husdjur. I mars till slutet av juni samt oktober-december finns det även möjlighet att åka ut till inbokade fotbollsföreningar och fotografera spelarporträttbilder och lagbilder i utomhus-/inomhusmiljö. En del kringarbete tillkommer. Arbetsplatsen är hela länet med omnejd. Innan du tillträder din tjänst som fotograf på Studio Express får du genomgå en internutbildning. Arbetet innebär en hel del resor. Det kan även möjlighet till förlängning av tjänsten över höstens skolfotograferingar under perioden mitten av augusti till slutet av oktober där arbetsuppgifterna består av att åka ut till inbokade skolor och fotografera elevporträttbilder och klassbilder, förutsatt att du inte redan är upptagen hos andra skolfotoföretag.
Många av våra fotografer utför fotouppdrag för både Studio Express och Expressbild (Sportfoto mars-juni + sept-november kvällar vardagar eller dagtid helger. Skolfoto dagtid aug-oktober).

Om oss
Studio Express AB är dotterbolag till Express-Bild AB som är ett nordiskt skol- och idrottsfotoföretag med över 35 års erfarenhet av volumfotobranschen. Dotterbolaget Studio Express är marknadsledande inom företagsfoto, eventfoto samt barn- och djurfotografering i butiker, varuhus och köpcentrum.
Din arbetsplats kommer att vara olika butiker och företag i din hemregion med omnejd. Som medarbetare hos oss kommer du att vara med om en spännande resa och du blir en viktig länk i vår kedja. Vi ser personalen som vår viktigaste resurs och är måna om att våra medarbetare skall trivas hos oss. Vi är övertygade om att när våra medarbetare trivs blir vi mer lyckosamma som företag.

Välkommen in med dig ansökan!

Kontaktpersoner
Per Bodlund, HR-Chef
per.bodlund@expressbild.se
021-141 520
Patrik Nilsson, Koncernfotochef
patrik.nilsson@studioexpress.se
0722-101 202

Bild på fotograf
Perfekt kombination för dig som jobbar som frilansfotograf och kanske jobbar åt något skolfotoföretag eller liknande.